Որոշ մարդկանց կոչ են արել խուսափել կիվի ուտելուց

Գաստրոէնտերոլոգ Ելենա Պեխոտինան զգուշացրել է, որ կիվիի օգտագործումը վտանգավոր է որոշ մարդկանց համար։ РИА Новости-ի հետ զրույցում նա պատմել է, թե ով պետք է խուսափի այս մրգից։

Պեխոտինայի խոսքով՝ կիվին բարձր թթվային մթերք է, որը կարող է առաջացնել այրոց և ստամոքսի լորձաթաղանթի գրգռում: Այս խնդիրը հատկապես սուր է գաստրիտով և ստամոքսի խոցով տառապող մարդկանց մոտ, բացատրել է գաստրոէնտերոլոգը:

Ավելին, կիվին կարող է ալերգիկ ռեակցիաներ առաջացնել էկզոտիկ մրգերի նկատմամբ գերզգայունություն ունեցող մարդկանց մոտ:

Միաժամանակ Պեխոտինան նշել է, որ կիվին պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին C, վիտամին K, կալիում և օրգանական թթուներ, որոնք ամրացնում են արյան անոթները և նպաստում երկաթի կլանմանը:

Latest

ՏԵՍԱՆՅՈՒԹ․ Արամուսում ամուսիններին սպшնելուց առաջ զենքով մտել է դպրոց․ մեկ օրում 4 սպшնվածների հարազատներ
Դուա Լիպան նոր տեսքով ցուցադրել է իր գայթակղիչ կազմվածքը՝ նոր կերպարով
Էմիլի Ռատաժկովuկին խելքահան է արել երկրպագուներին. uև uթրինգ և կատարյալ հետույք
Պուտինը հայտարարել է Իրանի հետ միջուկային ծրագրի շուրջ սերտ շփումների մասին
Կենդանակերպի այu նշանի տղամարդկանց հետ հարաբերությունները uարuափելի են
Որոշ մարդկանց կոչ են արել խուսափել կիվի ուտելուց
Նշվել են սրտի համար ամենավտանգավոր սննդամթերքները
3000 դոլարանոց տոնածառ եմ գնել. «Նայեք, աղջիկներ ջան»-ի Լենա
Այս գիշեր անկարգություններ են տեղի ունեցել Երևանում. Լեհաստանի 17 քաղաքացի է ձերբակալվել