Վերամշակված սննդամթերքի, երշիկեղենի և սոուսների չափից շատ օգտագործումը կարող է պոտենցիալ մեծացնել սրտի կաթվածի և ինսուլտի առաջացման ռիսկը: Պատճառն այդ մթերքներում աղի բարձր պարունակութունն է, Lenta.ru-ի հետ զրույցում զգուշացրել է «ГорКлиника»-ի գաստրոէնտերոլոգ Իրինա Յակովլևան։
Շաքարը, ըստ Յակովլևայի, կարող է ոչ պակաս վտանգավոր լինել. չափազանց շատ քաղցրավենիք և շաքարային ըմպելիքներ հանգեցնում են քաշի ավելացման, տրիգլիցերիդների բարձրացման և շաքարախտի զարգացման ռիսկի, որոնք բոլորն էլ վնասակար են սրտի համար։
«Գազավորված ըմպելիքները, էներգետիկ ըմպելիքները, թխվածքաբլիթները և քաղցրավենիքը թույն չեն, բայց դրանք պետք է օգտագործել պարբերաբար և փոքր քանակությամբ»,- պարզաբանել է գաստրոէնտերոլոգը: «Երբ խոսքը վերաբերում է պատրաստի սննդի փաթեթավորմանը և բաղադրիչներին, որքան կարճ և հստակ է բաղադրիչների ցանկը, այնքան լավ: 20-ից ավելի բաղադրիչ պարունակող սննդամթերքը ապրիորի առողջարար չէ»:
