Լոլիկով հրաշք աղցան․ համից չեք կշտանա

Եթե փնտրում եք պարզ, բայց միևնույն ժամանակ անկրկնելի համով ուտեստ, ապա այս Կախարդական լոլիկի աղցանը հենց այն է, ինչ ձեզ պետք է։ Այն է թարմ և հասուն լոլիկի համը հատուկ սոուսի հետ, որն առաջին իսկ պատառից վերածվում է համերի խրախճանքի։ Սա այնպիսի բաղադրատոմս է, որը փորձելուց հետո դուք պարզապես չեք ցանկանա պատրաստել որևէ այլ ձևով։

Այս աղցանը ոչ միայն առողջարար է, այլև արագ պատրաստվող․ այն հարմար է ինչպես թեթև ճաշի, այնպես էլ ընթրիքի համար։ Ամենալավը այն է, որ ձեզ պետք չեն հազվագյուտ մթերքներ․ ամեն ինչ արդեն կարող է լինել ձեր խոհանոցում։

Ինչու պատրաստել Կախարդական լոլիկի աղցանը

Լոլիկը համարվում է ամառային ամենահամեղ բանջարեղեններից մեկը․ այն հարուստ է հակաօքսիդանտներով, վիտամին C-ով և լիկոպենով, որոնք պաշտպանում են օրգանիզմը բորբոքումներից ու ազատ ռադիկալներից։ Երբ լոլիկին միանում են ձիթայուղի օգտակար ճարպաթթուները, սոխի ու սխտորի հակաբակտերիալ ուժը և բույսերի թարմ բույրը, ստացվում է իսկապես կախարդական համադրություն։

Այս աղցանը կարելի է մատուցել գրիլ մսի, թխված ձկան, մակարոնի կողքին կամ պարզապես որպես ինքնուրույն ուտեստ՝ հատկապես շոգ օրերին։

Բաղադրիչներ, որոնք պետք են այս կախարդանքին

  • 800–900 գ հասած և հյութեղ լոլիկ
  • 50 մլ բարձրորակ ձիթայուղ
  • 25 մլ կարմիր գինու քացախ
  • 30 մլ ջուր
  • 1 թեյի գդալ աղ
  • 3 թեյի գդալ շաքարավազ
  • 1 քաղցր պղպեղ (կարմիր կամ դեղին)
  • ½ ճաշի գդալ քաղցր պապրիկա
  • 5 պճեղ սխտոր
  • Մաղադանոս և սամիթ՝ ըստ ճաշակի

Այս բաղադրիչները հեշտությամբ համադրվում են միմյանց հետ՝ ստեղծելով թարմություն և սուր համերի ներդաշնակություն։

Պատրաստման քայլ առ քայլ եղանակը

  1. Լոլիկի պատրաստում – Լավ լվացեք լոլիկները և կտրատեք կլորիկ կամ փոքր կտորների՝ ինչպես ձեզ հարմար է։
  2. Կախարդական սոուսի պատրաստում – Առանձին ամանի մեջ խառնեք ձիթայուղը, գինու քացախը, ջուրը, աղը, շաքարը, քաղցր պապրիկան և մանր կտրատված սխտորը։ Ստացվում է թեթև, բայց հագեցած համով սոուս։
  3. Գույնի և բույրի ավելացում – Քաղցր պղպեղը մանր կտրատեք և ավելացրեք սոուսին։ Սա աղցանին կտա ոչ միայն վառ գույն, այլև թեթև քաղցրություն։
  4. Բոլոր համերի միավորում – Սոուսը լցրեք լոլիկների վրա և զգուշությամբ խառնեք, որպեսզի բոլոր կտորները պատվեն համային խառնուրդով։
  5. Թարմության վերջին շեշտադրումը – Վրան ցանեք մանր կտրատած սամիթ և մաղադանոս։
  6. Թող համերը միաձուլվեն – Աղցանը դրեք սառնարան առնվազն 30 րոպե։ Այս ընթացքում բոլոր համերը կխառնվեն և կստանաք իսկապես կախարդական արդյունք։

Օգտակար խորհուրդներ

  • Եթե ցանկանում եք ավելի սուր համ, կարող եք ավելացնել թարմ չիլի կամ քիչ քեյենյան պղպեղ։
  • Սոուսում շաքարը կարևոր դեր ունի՝ այն հավասարակշռում է լոլիկի թթվությունը։ Եթե չեք ցանկանում շաքար օգտագործել, փոխարինեք մեղրով։
  • Այս աղցանը լավագույնն է պատրաստելուց հետո նույն օրը օգտագործել, քանի որ լոլիկը երկար պահելու դեպքում կորցնում է իր թարմությունը։

Ինչու փորձել այս աղցանը

  • Արագ և հեշտ է – Պատրաստվում է ընդամենը 15–20 րոպեում։
  • Առողջարար է – Հասուն լոլիկ, բուսական յուղ և թարմ կանաչիներ՝ բոլորը հարուստ են օգտակար նյութերով։
  • Հարմար է բոլորի համար – Կարելի է մատուցել ինչպես վեգետարիաներին, այնպես էլ մսի սիրահարներին՝ որպես հիմնական ուտեստի լավագույն լրացում։

Latest

Երթևեկության կազմակերպման փոփոխություն՝ Շիրակի փողոցում
«Կամազ»-ը վրшերթի է ենթարկել 13-шմյա տղայի. արտակարգ իրավիճակ Արագածոտնի մարզում. ՏԵՍԱՆՅՈւԹ
Թեստ. Ընտրեք ձյան փաթիլը և պարզեք, թե արդյո՞ք ձեր ցանկությունները կիրականանան այս ձմռանը
ՏԵՍԱՆՅՈւԹ «Հելե՛ք, ռա՛դ եղեք ամեն մեկդ ձեր տուն, գլխավոր մուտիլովչիկն արդեն ասել, պեչատել ա»
«Քո գեղեցկությունը կընդգծվեր ազգային տարազով»․ Արեգ Սավգուլյան
7 Վաղ Ախտանիշ, nր Ձեր Երիկամները Օգնnւթյան Են կանչnւմ
Նստատեղի նյարդի բորբոքմանը հրաժեշտ տվեք ընդամենը 10 րոպեում այս բնական միջոցով
Լոլիկով հրաշք աղցան․ համից չեք կշտանա
Խnւրմայի կnրիզի սnւրճ․ Բնական և Առnղջ Այլընտրանք