Չորացրած ծիրանը և այլ չորացրած մրգերը հաճախ առկա են շատերի սննդակարգում, քանի որ բոլորը գիտեն, որ նման մթերքներն ունեն հարուստ վիտամինային և հանքային բաղադրություն, հետևաբար շատ օգտակար են առողջության համար:
Չորացրած ծիրանը բարենպաստ ազդեցություն ունի մկանների և նյարդային համակարգի վրա, կարող է թեթևացնել այտուցը, ինչպես նաև նորմալացնել ածխաջրերի նյութափոխանակությունը և նվազեցնել ինսուլինի դիմադրությունը: Ուստի շաքարային դիաբետով հիվանդները նույնպես չպետք է անհանգստանան այս չրերը իրենց ամենօրյա ճաշացանկում ներառելու համար։
Ինչ վերաբերում է խուրմային, չամիչին, սալորաչիրին և թուզին, Տատյանա Կուզնեցովան հավելել է Gazeta.ru-ին տված հարցազրույցում, դրանք նույնպես շատ առողջարար են։ Օրինակ՝ արմավը իր բարձր քրոմի պարունակության շնորհիվ օգնում է ամրացնել ոսկորները, իսկ սալորաչիրը հիանալի կերպով մաքրում է մարմինը տոքսիններից և ծանր մետաղների աղերից։
